FILM & VIDEO

Film är en konstform jag brinner för. Jag älskar att vara en del av ett stort team och skapa berättelser oavsett om det är på 60 sekunder eller flera minuter. Jag har fokuserat främst på filmfoto samt klippning men har även varit på andra positioner i filmprocessen. På denna sida finner du ett urval av filmer jag har arbetat på.


Har du ett projekt som du vill att jag ska vara delaktig i? Hör av dig till contact@saraheriksson.com. Jag är verksam i Bohuslän och hjälper gärna dig att förverkliga din vision!

The Third Wish

Editor 2017


2017 fick jag arbeta som klippare på filmen The Third Wish. 

"Based on Italian folklore but set in the mystic and atmospheric old Scandinavia, we aim to tell a beautiful story about finding out what really matters."

Cinematography
Showreel

Cinematographer 2015


Jag har varit A-fotograf på flera kortfilmer och dokumentärer. Se showreelen till vänster där det är ett urval av filmer: Kvinnlig Soldat (2015), Efter Människan (2014), With a Whisper (2014), Efterklang (2015) och I två punkars hjärtan (2013)

With a Whisper (Shortfilm 7min)

Cinematographer , editor,
director & writer 2014


With a Whisper är en kortfilm som jag var A-fotograf, klippare och regissör på. Filmen gick vidare till urvalsgruppen i Novemberfestivalen 2014.

Filmen handlar om hatbrott mot homosexuella. Där ord blir till slag och en fest urartar.

IMG_57621
jgjg
das1
dsadsa

En kvinnlig soldat (kortfilm)

Cinematographer 2015


En kvinnlig soldat handlar om en ung kvinna som ska lämna sin mor för att tjänstgöra i krig. Filmen har visats på Play filmfestival. Även denna var jag A-foto på.

För att se filmen tryck på länken nedan.


https://vimeo.com/171727926

gfgf1
gffg1
dsds1
IMG_0935

Efterklang (kortfilm)

Cinematographer 2016


Efterklang är en kortfilm med Iwar Wiklander som har visats på filmfestivaler som Novemberfestivalen och i Tallinn. Sven glömmer plötsligt bort en piano melodi han har arbetat på i flera år. Det visar sig att skogen har tagit melodin från honom.

Jag arbetade som A-foto på denna film.

revoltsvt
revolt fb

(Re)volt Blooper Reel 2013

Klippare


Under min praktik på SVT Lindholmen fick jag klippa en blooper reel för webbserien (Re)volt. Den lades upp på SVT play i 30 dagar.

Jag ser att du gråter (musikvideo)

B-foto 2013


Musikvideo för 2 världar jag arbetade på som B-foto. Hela filmen är gjord på en och samma tagning. Filmen handlar om mobbning.

I två punkhjärtan (dokumentär)

Cinematographer, editor 2013


I denna dokumentär följer vi Emily och Sofia som berättar om deras livsstil som punkare. Denna dokumentär gjorde jag i samband med att jag gick på filmlinjen och vi hade i uppdrag att skapa ett personporträtt.